Lara Martín eta Álvaro Garrido, Mina jatetxekoak; Guillermo Fernández, Baita Gaminizekoa; Josemi Olazabalaga, Aizian jatetxekoa; Ricardo Pérez, Yandiolakoa; Asier Elizegi, Gaminizekoa; Eneko Atxa, Azurmendikoa; Jabi Gartzia, Boroakoa; Pablo Urzay, Pablo Urzay jatetxekoa; Edurne Martín, Prêt Á Porter jatetxekoa; Igor Ozámiz, Artxandako Ostalaritzako Goi-eskolakoa; Aitor Elizegi, Bascook jatetxekoa dira Bilboko Udalak eta Slow Food Bilbo-Bizkaia Elkarteak omendu dituen profesionalak.
Slow Food Bilbao-Bizkaia 0Km-ko jatetxea izateko, 0Km-ko (esparru hurbileko) bost jaki, gutxienez, eduki behar dira urte osoan zehar. Jaki horiek kartan, menu batean, aholkuetan, iradokizunetan...egon daitezke. Urte osoan, jatetxeak, gutxienez, bost produktu erosi behar ditu Slow Food Bilbao-Bizkaia Elkarteko Gustuen Kutxatik eta produktu horiek erabiltzen dituela ziurtatu.