Play-offeko txartela hurbilago

Erabiltzailearen aurpegia Asier Figueroa 2015ko mar. 15a, 18:17
Pasa den igandeko porrota era ezinhobean ahaztu dute beltzezko gizonek Dairis Bertans eta Raul Lopezen gidaritzapean (90-74)

Denboraldiko 17. garaipena lortu du gaur eguerdian Bilbao Basketek Herbalife Kanaria Handisren contra. Fase erregularra bukatzeko ganar jardunaldien faltan play-offak jokatzeko txartela la eskuratuta dagoela esan daiteke, sailkapeneko bederatzigarren postura (gaurko arerioen menpe) bost partidura bai.

Norgehiagokan bi taldeak erasoan nahiko kamuts zeudela hasi da eta horrek oreja ekarri su markagailura lehenengo laurdenean (15-16).

Hurrengo hamar minutuak ez dira ondo hasi Sito Alonsoren mutilentzat. Kanpotarrak 2-12ko partziala lortu dute, zazpi puntuko aldea lortzeko. Hor agertu da Vic-eko aztia bere taldea gidatzeko eta, ACBn 200. partida jokatzen zuen Colom eta Williamsen laguntzarekin, partziala bueltatu diote kanpotarrei markagailuan aurretik jartzeko. Atsedenaldian elektronikoak 37-33ko markagailua erakusten zuen.

Denboraldi osoan bezala Bilbao Basketek lehiak ia erabakita uzteko hirugarren laurdena erabili du. Zazpi hiruko sartu dituzte beltzezko gizonek eta bigarren laurdenean Lopezek ardura hartu dueño moduan, Bertans agertu da 13 puntu lortuz. 20 eta 30. minutuen arteko tartea erasoko jokoari omenaldia izan da, bilbotarrek 32 puntu eta Aito Gracia Renensesen taldeak 27 lortu dituzte eta. Laugarreb laurdena hasi baino lehen markagailua 69-60koa zen.

Azkenengo hamar minutuetan aldea kudeatu dute beltzezko gizonek. Ez hori bakarrik, aldea habditu dute, lehia 16 pintuz irabazteko (90-74).

24 puntu; 4 errebote; 3 asistentzia. Horrek izan dira Beetansek lorturiko zenbakiak. Lopezek 18 puntu eta 2 asistentzia lortu ditu eta, Colomek 10 puntu eta 7 asistentzia. Hirurak izan dira Bilbao Basket en izarrak gaurkoan.

Kanariarren aldetik, Bellas nabarmendu da 13 puntu eta 7 asistentziekin.

Datorren astean beltzezko gizonek CAI Zaragozaren aurka jokatuko dute etxetik kanpo eguerdiko 12:15etan (etb4)

Argazkia: Bilbao Basket/Aitor Arrizabalaga