Laugarren posturako garaioen

Erabiltzailearen aurpegia Asier Figueroa 2015ko mai. 17a, 20:46
Laugarren postura berreskuratu zuen atzo Bilbao Basketek La Fontetan Valentziari irabazi ostean (73-78)

Aspald ez zuen Bilbao Basketek etxetik kanpo irabazten baina beharrezkoa zen momentuan egin zuten beltzezko gizonei. Atzo arerio zuzen baten contra jokatu zuten play-offetako lehenengo kanporaketan kantxa faktorea alde izateko eskubidea ematen duen azkenengo postura lortzeko lehian.

Bi taldeak kontzentraturik hasi zuten norgehiagoka, ssria handia baitzen. Kanpotarrak sendo hasi zuten partidua baina etxekoek hartu zuten agintea , defensako wrrebotea itxi baitzuten. Lehenengo hamar minutuak amaituta, 19-15 etxekoen alde.

Partidusren 12. minutuan 10 puntukoa zen aldea talde "tsronja" den alde. Hor agertu zen Raul Looez. Viceko aztia agertu zen bilbotarren erantzunkizuna hartzeko. 0-11 ko partziala lortu zuten Alonsorenek. Hervelle eta Mumbruk ere lan handia egin zuten atsedenaldira 6 puntuko aldesrekin heltzeko (36-42(.

Aldageletatik bueltan gaizak berdin jarrsitu zuten. 0-8ko beste partzial bat lortuta, 14 puntuko aldea markagailuan jartzeko. Valentziaren tsldran Dubljevic zen erreferrentzia. Berak hurbildu zuen bere taldea markagailuan hurbiltzeko (51-58 hirugarren laurdenaren amaieran).

Vivesen bi hirukoak Bertansen aldetik erantzun berdina izan zuten. Baina Ribas agurtu zen etxekoen aldetik eta Bilbao Basketek ez zuen ersntzunik izan. Lau minuturen faltan 66-67 zen markagailuak erakusten zuena. Jaurtiketa libreek partiduetako azkenengo minutuetan garrantzi handia dute saskibaloian, norgehiagoka erabakitzen baitdute. Bi taldeek 4'60 metrono marratik ez zuten utzik egin. Azkenengo txanpan, Hervellek etxekoek galdutako baloi baten ostean sarturiko hiruko batek maldan behera jarri zion lehia Bilbao Basketek. Baina talde "tsronjak" ez zuen amore eman. Van Rossomen hiruko bat eta Vivesen bikl batek markagailua estutu zuten. Lopezek sarturiko bi jaurtiketa libreek hiru puntuko aldea jarri zuten elektronikoan. Valentzia Basketek hiruko bat behar zuen luzapena beharrzeko baina kanpotarrak defemtds binaina egin zuten eta etxekoek albotik aterarzeko 5 segindial agortu zituzten. Amaieran 73-78 etxetik kanpoko volada txarrari amaiera jartzeko eta denboraldiko 20. garaipena lortzeko.

15 puntu sartuta Colom era Hervelle izan ziren beltzezko gizonen saskiratzailerik onenak. Eurekin batera, Mumbru 14rekin, Bertans 12rekin eta Lopez 10rrekin talde bilbotarra gudstu zuten.

18 punturekin bere taldeko era partiduko saskiratzaile nagusia Van Rossom izan zen. Lucicek 10 puntu eta 5 errebote lortu zituen era Dubljevicek 9 puntu sartu zituen.

Denboraldi errefularreko azkenengo jaedunaldiak ordutegi batua izango du. Lehia guztiak igandean arrsrsaldeko 18:00etan jokatuko dirá. Bilbao Basketek Listas Vasilieiadis era Germán Gabriel beltzezko gizon ohien Unkcaja hartuko du Miribillako Bilbao Arenan.

argazkia: ACB Photo